Musik

I Grundtvigs Kirke kan man ugentligt komme til musikandagt, månedligt komme til orgelkoncert og løbende komme til kor- og orkester-koncerter og -gudstjenester. Kirkens professionelle kor har årligt 5-6 større musikalske gudstjenester. Se oplysninger om aktuelle musik arrangementer i kalenderen.

Serien "Orgelmestrene" er en hyldest til de mange særlige orgelkomponister, som har banet vejen for os. Koncerterne ligger på den første torsdag i måneden (okt.-juni) og har hver gang et tema, som giver lytteren en mere detaljeret indsigt. Det kan være et komponistportræt, en stilperiode, en kompositionsteknik m.m. Programmet er udstyret med længere beskrivelser og noter om aftenens program. Koncerterne afvikles på kirkens store Vestorgel.

Om sommeren kører en kortere serie på 4-5 koncerter med nationale og internationale gæstesolister på onsdage i august. Koncerterne afvikles på kirkens to Marcussen-orgler.

Grundtvigs Kirkes organist Mads Høck har indspillet tre cd'er, den ene med værker af Bach, Mendelssohn og Reger, den anden med værker af Franck, Gigout og Vierne og den tredje med værker af Grieg. Alle indspillet på kirkens store Marcussen-orgel i Grundtvigs Kirke. Cd'erne koster 100 kr. og kan købes i våbenhuset. De kan også købes online hos CD klassisk.
Læs anmeldelse af Grieg on the organ, som fik fem stjerner i Kristeligt Dagblad.

   Koncerter