Der afholdes litteraturkreds typisk den sidste fredag i måneden, hver gang kl. 15-17 i krypten. 
Alle kan deltage, og det er ikke nødvendigt med tilmelding.
Man skal selv låne/købe bøgerne.

Datoerne for efterårets litteraturkreds er: Den 29.9, 1.11 og 22.11. Bøgerne der skal læses i efteråret, kommer på hjemmesiden inden sommerferien.

Litteraturkredsen ledes af Malte Tellerup

 

23. februar

Yahya Hassan - Yahya Hassan (2013)

En eksplosiv digtsamling om en udsat opvækst i konflikt med danske velfærdsinstitutioner, med sin egen familie og med at tilpasse sig. Bogen er samtidig en unik tilblivelse af en digterisk stemme der kan være vred, sjov, sørgelig og hård. Bogen blev en stor del af samfundsdebatten da den udkom og solgte over 100.000 eksemplarer.

22. marts 

Stine Pilgaard - Meter i Sekundet (2020)

En humoristisk roman om en unge kvindes liv i egnen omkring en højskole i Vestjylland. En varm og kærlighedsfuld fortælling om kulturmøder på tværs af landet, om at føle sig fremmed og lære et sted at kende.

26. april

James Joyce - Dublinfolk (1914)

Novellesamling af en af modernismens største forfattere, skrevet med udgangspunkt i hans hjemby Dublin, men på afstand. Her følger vi mange forskellige liv i byen, mange sociolekter og dialekter og der tegnes et særligt billede af menneskerne og deres by, mens Joyce udvikler den stil, der bliver kendt i de hovedværkerne Ulysses og Finnegans Wake. Da det er noveller, er det vigtigere at læse nogle af novellerne grundigt inden vi mødes end at nå at læse hele bogen.

MALTE TELLERUP

Malte Tellerup, f. 1989, er cand.mag. i Litteraturvidenskab. Han debuterede i 2017 med romanen Markløs og modtog i 2018 Blixenprisen i kategorien ’Årets litterære talent’. I 2020 udgav han romanen Hedeselskabet om tre kunstnervenner, der flytter fra storbyen til en af de tyndest befolkede egne af Danmark for at eksperimentere med nye måder at leve sammen med naturen på. Malte Tellerup stammer fra Fyn og har boet i København og New York samt på et nedlagt husmandssted i Vemb i Vestjylland.