Vielse

I kan blive gift i Grundtvigs Kirke uanset, om I er mænd, kvinder eller nonbinære, og uanset hvem du gifter dig med. I kan have været gift før, eller det kan være første gang. I kan dele dagen med mange eller bare jer selv. Det eneste, som kræves er, at mindst én af jer er medlem af folkekirken, og at én af betingelserne nedenfor er opfyldt. 

Ønsker I at blive viet i Grundtvigs Kirke, kan I kontakte kirkekontoret for flere oplysninger eller læse videre her på siden. Den endelige aftale af dagen og tidspunkt for vielsen sker ved, at I begge møder op på kirkekontoret.

For at blive viet i Grundtvigs Kirke skal én af følgende betingelser være opfyldt:

    • én af parterne bor eller har boet i sognet
    • én af parterne har forældre, søskende eller børn, der bor i sognet
    • én af parterne er døbt eller konfirmeret i kirken
    • eller at man har en personlig tilknytning til menigheden

Prøvelsesattest

For at blive gift skal I have en prøvelsesattest. Den kan bestilles på Borgerservice i jeres bopælskommune. I kan også logge på borger.dk og udfylde en ægteskabserklæring. Prøvelsesattesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten må ikke være mere end fire måneder gammel på vielsesdagen. 

Prøvelsesattesten afleveres til kirkekontoret senest 14 dage før vielsen sammen med navn og adresse på to vidner. 

Modtager du prøvelsesattesten i e-Boks, kan den også sendes sikkert til kirkekontoret sammen med navn og adresse på de to vidner. 

Nyt navn

Hvis I vil skifte navn ved jeres bryllup, sker det ved, at I ansøger om det på borger.dk. Som udgangspunkt kan I få hinandens mellem-og efternavne. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget en navneændring, hvis der er tale om et navnefællesskab. Et navnefællesskab betyder, at I vælger at få hinandens mellem- og efternavne.

Velsignelse af borgerlig vielse

Er I tidligere blevet borgerligt viet, kan I senere få en kirkelig velsignelse af dette ægteskab. Kontakt kirkekontoret for flere oplysninger.