Minikonfirmand

Minikonfirmand

Har I et barn, der skal i 3. klasse efter sommerferien, og som kunne tænke sig at blive minikonfirmand, så giv lyd.

At være minikonfirmand har ikke noget med en stor fest og fint tøj at gøre. Man skal heller ikke være enestående klog eller en from engel.

Det eneste, der kræves, er lyst til at få indblik i, hvad der sker i kirken og hvorfor den ser ud, som den gør. Hvorfor er der et orgel? Hvor mange trin er der op i kirkens tårn? Hvorfor blive gift i kirken? Hvad sker der, når de små børn bliver døbt? Hvorfor har præsten specielt tøj på?

Forløbet strækker sig fra september 2023 til april 2024. Undervisningen ligger torsdag eftermiddag og begynder 21. september. Børnene hentes på Holbergskolen og afhentes i kirken mellem 16.30 og 17.00.

Undervisningen giver gennem erfaringsnære historier, leg, sang, udflugter og kreative aktiviteter et grundlæggende kendskab til kirke og kristendom. Undervisningen lægger op til undren og spørgsmål.

Børnene vil sættes ind i historier fra Bibelen – historier som de kan spejle sig i og som er en væsentlig del af vores kultur og fælles referenceramme. Børnene hører blandt andet om Adam og Eva, Noas ark, den barmhjertige samaritaner og den fortabte søn. Og selvfølgelig om Jesus´ fødsel, død og opstandelse, hvorfor vi fejrer jul, påske og pinse og hvad det betyder for os. 

Der vil være stor lydhørhed for børnenes egne eksistentielle spørgsmål. Under forløbet medvirker børnene i familiegudstjenesterne 3. oktober, 5. december og 5. marts 2024 kl. 17.00 med efterfølgende gratis fællesspisning.

Undervisningen foregår i kirkens krypt og forestås af sognepræst Vivi Andersen. Børnene vil få lidt at spise, når de kommer.

Alle kan være med og det er gratis at være minikonfirmand.

Nærmere oplysninger og tilmelding hos Vivi senest fredag den 8. september tlf. 31266951 eller vga@km.dk

 

   For børn